сряда, 24 август 2011 г.

Как да определим размера на златния пръстен?


Много често искаме да подарим на любимия или на себе си златен пръстен, но това обикновено изисква първо време и второ добра оферта. Като вариант, който да спести време и да предложи добри цени естествено на първо място се сещаме за онлайн търговията, но в този случай пък се появява проблемът с това, че не можем да го премерим. И докато е сравнително лесно да се купи златна верижка или гривна по интернет при които дори 2 сантиметра по-голям или по-малък размер не са проблем, то при златните пръстени трябва всичко да бъде изчислено до милиметър. В противен случай златният ви пръстен ще се превърне в непотребно парче злато, което ще отлежава безполезно в кутията за бижута, а планираната изненада няма да предизвика желания ефект. 

  Закупувайки златен пръстен от интернет е задължително предварително да се знае размерът, който носите или носи човекът на когото ще подарявате. Следва да се има предвид, че неписаното правило за размера на пръстена гласи, че какъвто е диаметърът на средната става на съответния пръст такъв е размерът му. Именно там се правят и измерванията. Ако желаете да закупите златен пръстен по интернет най-лесно ще бъде да измерите вътрешния диаметър на друг ваш пръстен, като далеч не е необходимо да го правите с шублер. Това е възможно да се направи и с обикновена линийка. Ако пръстенът ще бъде като подарък, с който желаете да изненадате специален за Вас човек, намерете негов пръстен, и ако нямате под ръка линийка просто очертайте с молив или химикал вътрешната му окръжност върху лист хартия и по късно го измерете на спокойствие. По същия начин можете да поставите хартиена лентичка по вътрешната страна на златния пръстен и отново по-късно оформяйки с нея кръг можете да премерите диаметъра. Например ако вътрешния диаметър на пръстена е 2 сантиметра то размерът на пръстена е 20, ако е 1 сантиметър и 7 мм ще бъде размер 17 и т.н. 

Съществуват и други не толкова точни способи за определяне на размера на пръстена за подарък, който се използва от мъжете искащи да изненадат половинката си. Един от тях е да сложат неин пръстен върху свой малък пръст, да запомнят до къде влиза след това с помощта на хартиена лентичка върху същото място , без да се пристяга прекалено плътно се измерва дължината на окръжността и съгласно приложената таблица се определя размера. Макар и да дава отклонение този метод е достатъчно точен за да направите незабравим подарък на любимата, като част от изненадата ще бъде и това, че сте улучили и размерът на златния пръстен без тя да разбере, че сте се интересували от него. Добре е при планирането на такива изненади да знаете на кой пръст ще се носи златния пръстен, и размерът на точно този пръст, защото освен че има разлика в размера на пръстите между лявата и дясната ръка, има разлика и между пръстите на една и съща ръка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар