сряда, 31 август 2011 г.

Изборът на златна гривна - част 1


Да се намери златно бижу, което да подхожда напълно на само на модните предпочитания, но и на характера на собственика си не е лесно. В златарските ателиета, заложните къщи и онлайн магазините има невъобразимо голям избор от бижута от злато, сребро и платина, със или без скъпоценни и полускъпоценни камъни. Представени са всичко видове златни бижута – пръстени, гривни, обици, ланци, колиета и верижки и от това колко внимателни ще бъдем при избора ще зависи дали златното бижу ще заеме своето място сред любимите ни аксесоари или след няколко излизания ще остане на дъното на кутията за бижута.

Сред бижутата златната гривна е украшението, което акцентира върху детайлите, и поради тази причина тя трябва да бъде избрана с голямо внимание и да се впише хармонично в цялостния моден образ, който представяте. Основно правило при изборът и носенето на златна гривна е да не се чувства никакъв дисконфорт. Прекалено тясната гривна ще се впива в кожата и ще образува червени следи, а и усещането за стегнатост не е от най-приятните. Отделно чисто визуално китката в такава гривна би изглеждала не толкова изящна. Ако пък златната гривна е голяма тя лесно може да бъде загубена и ангажира вниманието на собственика си повече върху опазването и, отколкото върху излъчването. Прекалено масивните и тежки гривни въпреки ефектността си също създават дискомфорт, а прекалено малките пък не изпълняват функцията си на аксесоар привличащ вниманието.

Важен момент при изборът и покупка на златни гривни е преди да започнете търсенето си, да обърнете внимание на китката си. Колкото тя е по-тънка, толкова по-тънка и изящна трябва да е златната гривна. Масивните гривни върху тънки китки създават натрапчиво усещане за несиметричност и колкото и добре да са подбрани дрехите, обувките и останалите бижута, този акцент остава най-запомнящ се. Ако все пак жената държи на по-богатата украса и цялостния стил го позволява много по-добър вариант е да се изберат няколко по-тънки гривни вместо една по-масивна, акцентиращи върху изяществото и нежността на нейната ръка, без да създават усещане за претрупаност. За широките китки е препоръчително точно обратното -  те биха изглеждали по-деликатни в обемни гривни с едри орнаменти /в никакъв случай обаче в типично мъжките плетки и стилове/ и биха скривали всички недостатъци, реални или въображаеми, на ръката. Най-облагодетелствани са притежателките на китки със средни параметри – те могат да си избират златни гривни с всякакви размери и форми. 

Лазар Белев 

Изборът на златна гривна - част 2 - COMING SOON !!! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар