събота, 30 юли 2011 г.

Как да изберем златен синджир?

Златните синджири не са се изменили през цялата история на съществуването си, като с времето промяна са търпели само методите за производство. И ако до едва преди няколко десетилетия те са се изработвали ръчно и един бижутер е можел да направи по един златен синджир за няколко дни днес роботизирани машини са в състояние да изплетат десетки метри на ден. С времето не се е променило и предназначението им – и в миналото и в наши дни златните синджири се използват като самостоятелно украшение или като основа за носенето на златни висулки и медальони. С времето се е изменила само плетката и докато преди автоматизацията е съществувал ограничен избор от модели днес автоматизираните машини могат да произведат огромен брой различни плетки в зависимост от търсенето на пазара.

Златният синджир въпреки привидната си простота не е от най-универсалните бижута за носене и това изисква съобразяване с определени фактори при избора на такъв. Първи фактор, с който би следвало да се съобрази изборът е разбира се полът на човека. На жените в преобладаващия случай подхождат не особено масивни синджири от злато със сравнително несложна плетка. Блондинките и жените с по-светла кожа предпочитат класическото жълто злато. Докато изборът например на синджир от сребро е по-подходящ за младежката мода, златният синджир е неотменна част от по-консервативния стил.

За разлика от жените на мъжете подхождат по-масивните златни ланци. Ако предпочитате  деловия стил и класиката вашия избор трябва да бъде жълтото злато, което може стилно да се комбинира със златния часовник например. Синджирите от бяло злато са изборът на активните хора желаещи да притежават скъпо бижу, което да не е прекалено набиващо се на очи, но да излъчва стил. За щастие в момента на пазара изобилства от златни синджири, с различни размери и цени, които могат да задоволят всеки вкус.

Често се задава въпросът – синджир от злато или от сребро?
Колкото и тривиално да звучи изборът е на самия клиент. Естествено има го предимството на среброто с неговата достъпност. Синджирите от сребро са предпочитани от младите хора, по простата причина, че среброто в ранна възраст не влияе върху излъчването на младия човек така както би се възприело върху по-зрелия индивид. Без значение дали ще избелете златен или сребърен синджир важното е изборът и самото бижу да отразява и показва собствения стил на обкръжаващия свят. Без значение от това дали синджирът е масивен или на толкова, от бяло или жълто злато, той си остават един от най-предпочитаните модни аксесоари и съдейки по историята му и непомръкналия интерес и в наши дни това бижу ще има своето запазено място сред най-предпочитаните ювелирни изделия.

Лазар Белев

Няма коментари:

Публикуване на коментар