понеделник, 12 март 2012 г.

Златните синджири, верижки и медальони

Рядко хората се замислят за това, кои са най-разпространените златни бижута.  Ако все пак мислите, че това са златните пръстени или обици грешите. Пръстените както и обиците от злато, изключваме венчалните халки, основно са приоритет на нежния пол и много по-рядко се срещата при мъжете. Но има и едно украшение, което е еднакво популярно и сред двата пола, при това от всички възрасти и това са златните синджири и верижки.

Златни синджири, без оглед на тяхната висока цена, се срещат почти у всеки човек. Най-семплите и леки верижки и синджири от злато се носят в комплект с медальони, докато по-масивните, с по-фина изработка могат да се носят и като самостоятелно украшение. Практически всяка златна верижка може да се носи с ежедневния тоалет, стига правилно да е избрана дължината и вида на плетката.

Ако възнамерявате да носите своя златен синджир със медальон или златен кръст, следва да бъде избрана плетка, която е максимално гъвкава, за да не се образуват прегъвания, които рано или късно ще я скъсат. Критерия за златни синджири подходящи за носене на медальони е да може да се намотае на пръста. Ако синджира се намотава свободно, без усилие и без сбиване едно в друго на звената то напълно можете да разчитате, че висулката ще стои на него красиво и естествено. Поставете златния синджир на шията и той трябва плавно да повтаря всяка нейна извивка без да получава неравности. Обърнете внимание на начина, по който са закрепени едно за друго отделните звена, защото не всяка плетка е достатъчно здрава, за да носи  медальони, особено по-масивните.

Златният синджир, предвиден за носене на медальон, не трябва да бъде прекалено къс или прекалено дълъг. В единия случай при всяко навеждане на глава той би се скривал под брадичката, а във втория би се спускал под дрехите и би губил смисъла си. Правилото е, че когото се избира златна верижка тя трябва да се спуска на 5-7 сантиметра под ключицата. Колкото по-издължена е шията толкова по-къса може да бъде верижката.

Ако желаете до носите златна верижка, без медальон, като самостоятелно украшение, на пазара има голям избор. Единственото, с което трябва да се съобразява в този случай човек е бюджета, с който разполага. В много модни списания може да се види как красавиците носят по няколко верижки, но това е добра идея само са притежателките на стройна и слаба фигура, при които подобни златни бижута, само подчертават изящността и нежността им.

Синджирите и верижките могат да бъдат изработени от бяло, червено и жълто злато, всичко зависи от това какъв точно цвят предпочитате. В днешно време не е особен проблем дори да ги комбинирате всичките в едно бижу. Във всяко бижутерско ателие можете са откриете верижки, които да са изработени от бяло и жълто злато. Все пак имайте предвид, че въпреки многофункционалността си златния синджир не е съвсем универсален аксесоар и ако желаете да имате украшение за шията си подходящо за всеки случай ще трябва да инвестирате в няколко от тези златни бижута, което пък от своя страна ще улесни изборът на най-подходящия за вашия тоалет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар